Biografie

Hans Deuss is een geboren en getogen Amsterdammer. Hij werd  op 10 juli 1948  geboren, al bijna zijn hele leven woont en werkt hij op de Bilderdijkkade waar in zijn jeugdjaren ook de ouders van zijn ouders woonde. 

Zijn eerste herinneringen zijn dat hij aan het tekenen was en deze fascinatie werd sterker toe hij via zijn grootouders van vaders kant toegang kreeg tot een goed gevulde boekenkast die zijn kijk op de wereld verruimde, dat deden ook de zondagse verkenningstochten die hij met zijn grootvader van moeders kant door de stad maakte. Deze wandelingen inspireerde hem tot het maken van vele tekeningen en toen hij van een oudoom een goedgevulde schilderkist erfde werden deze verkenningstochten eerst nog aarzelend maar al snel trefzekerder onderwerpen voor de eerste schilderijen en werd zijn talent hiervoor door zijn omgeving al snel opgemerkt.

Het is dan ook geen wonder dat hij werd toegelaten tot de Rietveld Academie waar hij, mede gestuurd door zijn ouders, voor de richting gebonden grafiek koos. 

Na het afronden van deze studie werd het al snel duidelijk dat zijn hart bij de vrije kunst lag en kon hij door de subsidieregelingen zoals de ‘Contraprestatie’ zijn stijl en techniek als autodidact verder ontwikkelen.

Na een aantal jaren van experimenteren vond hij dat het tijd was om zijn werk aan een groter publiek te laten zien.

De positieve reacties van zowel de pers als de vele kijkers die op deze eerste tentoonstelling bij ‘Galerie Eijlders’ afkwamen steunde hem in zijn besluit om als zelfstandig en onafhankelijke kunstenaar door het leven te gaan.

Hoe dit zich verder ontwikkelde is op deze site te zien.